Theme: Blue and Green Theme: Blue and Green Theme: Red Theme: Green
Background: 1 Background: 2 Background: 3 Background: 4 
 
 
svgi
 
 
Sarawak Timber Industry Development Corporation (STIDC)

Wisma Sumber Alam, Jalan Stadium, Petra Jaya,
93050 Kuching, Sarawak, Malaysia.

Tel : 082-473 000
Fax : 082-442 691

QR Code

Scan to access STIDC Website via Mobile

Last Update: 17 Feb 2019
Version 8.2.0
 
Jabatan Hutan Serah Tugas Pengeluaran Lesen Kilang kepada PUSAKA
Posted on : 17 Jan 2019
 
17 Januari 2019

Kuching : YB Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hasan, Timbalan Ketua Menteri, Menteri Pembangunan Bandar & Sumber Asli Kedua, Menteri Pembangunan Perindustrian dan Usahawan merangkap Pengerusi PUSAKA menyaksikan Penyerahan Tugas Pengeluaran Lesen Kilang Papan daripada Jabatan Hutan Sarawak yang diwakili oleh Pengarah Hutan Encik Hamden Mohammad kepada Pengurus Besar PUSAKA Tuan Haji Hashim Haji Bojet di Dewan Seminar PUSAKA hari ini.

Sebelum ini tugas mengeluarkan lesen kilang papan untuk seluruh Sarawak adalah dibawah bidang kuasa Jabatan Hutan Sarawak. Ini merupakan langkah kerajaan negeri untuk menyelaraskan tugas dan fungsi agensi-agensi berkaitan perhutanan, tugas mengeluarkan lesen kilang papan untuk seluruh Sarawak akan dilakukan oleh PUSAKA melalui penurunan daripada Pengarah Jabatan Hutan kepada PUSAKA.

Turut diadakan dalam Perhimpunan Khas ini ialah Upacara Menandatangani Balance Scorecard PUSAKA yang telah diguna sejak 2013.

Antara yang hadir ialah YB Datuk Haji Mohd Naroden Haji Majais, YB Datu Haji Len Talif Salleh, dan Datu Haji Wan Lizosman Wan Omar.