Sarawak CrestSTIDC-Logo The Official Website of
Sarawak Timber Industry
Development Corporation
Font: IncreaseFont: NormalFont: Decrease
Integriti Tonggak Keharmonian
Posted on : 12 Apr 2019
 

 

KUCHING, Program Pegawai Integriti Bertauliah (CeIO) Siri 22  menerima sijil tamat program yang disampaikan oleh YAB Ketua Menteri Datuk Patinggi (Dr) Abang Haji Abdul Rahman Zohari bin Tun Datuk Abang Haji Openg bertempat di Dewan Undangan Negeri Lama, Petra Jaya, Kuching pada 12  April 2019.

Penolong Pengurus Besar Kanan PUSAKA (Pendaftaran) Puan Suraya Haji Mohd Ali, adalah antara 44 orang pegawai yang menyertai program Pegawai Integriti Bertauliah Siri 22.

Kesemua pegawai CeIO yang berjaya ditauliahkan ini akan dilantik untuk mengetuai Unit Integriti di Kementerian, Jabatan dan Badan Berkanun Negeri seterusnya berperanan dalam perancangan, pelaksanaan, pemantauan keberkesanan program integriti dan sebagai pemangkin kepada budaya kerja integriti, pencegahan rasuah, penyelewengan dan salah guna kuasa yang berlaku dalam organisasi mereka ditempatkan.

Hadir sama semasa majlis adalah Menteri di Jabatan Ketua Menteri (Integriti dan Ombudsman), YB Datuk Haji Talib bin Zulpilip; Setiausaha Kerajaan Negeri Sarawak, YB Tan Sri Datuk Amar Haji Mohamad Morshidi bin Abdul Ghani; Menteri Muda Industri dan Pelaburan, YB Malcom Mussen Anak Lamoh; Menteri Muda Hal Ehwal Korporat, YB Abdullah bin Haji Saidol; dan Setiausaha Persekutuan, YBhg. Dato' Haji Mansor bin Man.