Font: IncreaseFont: NormalFont: Decrease
 
 
The Official Website of
Sarawak Timber Industry Development Corporation
 
 
 
Program Pemantapan Keselamatan dan Kesihatan pekerja sektor pembalakan kepada wakil majikan di bawah compliance support
Posted on : 23 Sep 2020
 

Rabu, 23 September 2020

Sibu, Sarawak
Bengkel Program Pemantapan Keselamatan dan Kesihatan Pekerja (KKP) sektor pembalakan kepada wakil majikan di bawah "compliance support group" diadakan dengan kerjasama Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerja Sarawak (JKKP), Sarawak Timber Industry Development Corporation (STIDC/PUSAKA) dan Sarawak Timber Association (STA) hari ini bertempat di Medan Hotel, Sibu.

Program dua hari itu dirasmikan oleh Penolong Pengurus Besar Perancangan Sumber, PUSAKA, Tuan Haji Hamzah Bin Haji Morshidi.

Hadir sama ialah Ketua Pegawai Eksekutif STA, Puan Annie Ting, Pengarah JKKP cawangan Sarawak, IR Dr Nor Halim Bin Hasan dan Prof Madya Dr. Mohd Rafee dari Universiti Putra Malaysia selaku moderator/coordinator bengkel.

Seramai 42 peserta daripada syarikat dan agensi perkayuan menyertai bengkel berkenaan yang dilatih untuk menjadi pengajar dalaman bagi agensi dan syarikat masing-masing kelak.

Bengkel ini akan diadakan secara bersiri iaitu bengkel 1 pada 23-24 September 2020 dan disusuli bengkel kedua pada 19-20 Oktober 2020 dan seterusnya bengkel ketiga pada 9-10 November 2020.