Font: IncreaseFont: NormalFont: Decrease
 
 
The Official Website of
Sarawak Timber Industry Development Corporation
 
 
 
MAJLIS PENYERAHAN SUMBANGAN PUSAKA KEPADA TABUNG BENCANA NEGERI SARAWAK
Posted on : 27 Aug 2021
 

27 Ogos 2021

KUCHING: Hari ini telah diadakan majlis penyerahan sumbangan PUSAKA kepada Tabung Bencana Negeri Sarawak bertempat di Wisma Bapa Malaysia, Petra Jaya, Kuching. Penyerahan sumbangan tersebut telah disampaikan oleh Pengurus Besar PUSAKA, Tuan Haji Hashim Haji Bojet kepada Ketua Menteri Sarawak, Yang Amat Berhormat Datuk Patinggi Abang Haji Abdul Rahman Zohari Tun Datuk Abang Haji Openg.

Sumbangan yang berjumlah RM 2 Juta tersebut adalah untuk memenuhi dasar tanggungjawab sosial dan semangat ingin membantu bagi meringankan beban barisan hadapan dan rakyat yang terkesan daripada pandemik Covid 19 ini.

PUSAKA bersama pihak industri perkayuan turut memberi sumbangan peralatan dan kelengkapan bernilai RM 2 Juta kepada jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak (SDMC) untuk diserahkan kepada Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak pada tahun lepas.

Hadir sama ialah Timbalan Ketua Menteri, Menteri Pembangunan Bandar dan Sumber Asli Kedua, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Terminal Perindustrian dan Pembangunan Usahawan merangkap Pengerusi Lembaga Pengurusan PUSAKA, YB Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hasan; Menteri Muda Perancangan Bandar, Pentadbiran Tanah dan Alam Sekitar, YB Datu Haji Len Talif Salleh; Menteri Muda Pembangunan Usahawan dan Perusahaan Kecil Sederhana, YB Datuk Haji Mohd Naroden Haji Majais; Setiausaha Tetap Kementerian Pembangunan Bandar dan Sumber Asli, YBhg. Datu Sr. Zaidi Haji Mahdi; Pengarah Jabatan Tanah dan Survei Sarawak, YBhg. Encik Abdullah Julaihi, Timbalan Pengurus Besar PUSAKA, Cik Hajah Haluyah Awi dan Penolong Pengurus Besar Perhubungan Korporat PUSAKA, Puan Sharifah Norolah Wan Ahmad.