Font: IncreaseFont: NormalFont: Decrease
 
 
The Official Website of
Sarawak Timber Industry Development Corporation
 
 
 
MAJLIS PERHIMPUNAN & RAMAH TAMAH GAWAI RAYA PUSAKA WILAYAH TENGAH 2022
Posted on : 11 Jun 2022
 

11 JUN 2022

SIBU: Seramai kira-kira 80 orang terdiri daripada pihak pengurusan PUSAKA, tetamu jemputan dan warga PUSAKA hadir ke Majlis Perhimpunan & Ramah Tamah Gawai Raya Pusaka Wilayah Tengah bagi tahun 2022 yang telah diadakan semalam di sebuah hotel di Sibu.

Upacara memotong pulut kuning sebagai simbolik bagi gimik perasmian majlis tersebut telah disempurnakan oleh Pengurus Besar PUSAKA, YBhg. Datu Haji Hashim Bin Haji Bojet.

Antara aktiviti yang telah diadakan pada majlis tersebut adalah Penyampaian Sijil Pengiktirafan EKSA Pejabat Bahagian PUSAKA Sibu, Penyampaian Cek Pampasan kepada PUSAKA daripada Kerajaan Negeri Sarawak bagi pengambilan tanah untuk Lembaga Pelabuhan Tanjung Manis oleh Pengurus Besar Lembaga Pelabuhan Tanjung Manis, Tuan Haji Latiff Coupon dan tayangan video aktiviti Pejabat PUSAKA Wilayah Tengah sepanjang tahun 2021.

Pada masa yang sama turut diadakan lawatan ke tapak bangunan baharu Pejabat PUSAKA Sibu dan dijangka akan mula beroperasi pada suku pertama tahun 2023.

Hadir sama pada majlis berkenaan ialah Timbalan Pengurus Besar PUSAKA, Cik Hajah Haluyah Awi; Penolong Pengurus Besar Bahagian Komunikasi Korporat PUSAKA, Puan Sharifah Norolah Binti Wan Ahmad; Penolong Pengurus Besar Bahagian Penyelidikan & Pembangunan PUSAKA, Encik Johari Bin Zainudin; Pengurus PUSAKA Bahagian Sibu, Puan Jessica Ayom selaku tuan rumah.

*Facemask Off For The Purpose Of Photo Session Only*