Sarawak ID|Register
Polls
Announcements

News

Sesi Taklimat Bersama Bahagian Pengurusan Integriti Agensi(BPIA), SPRM Putrajaya
Posted on : 22 Feb 2023
 

22 FEBRUARI 2023
KUCHING: Hari ini telah diadakan satu sesi taklimat bersama Bahagian Pengurusan Integriti Agensi (BPIA), Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) Putrajaya bertempat di Dewan Seminar PUSAKA, Wisma Sumber Alam, Petra Jaya, Kuching.
Taklimat ini adalah anjuran Bahagian Pengurusan Risiko Dan Integriti PUSAKA dengan kerjasama BPIA , SPRM Putra Jaya yang bertujuan untuk menjelaskan mekanisme pelaksanaan Unit Integriti (UI) serta tanggungjawab pihak yang terlibat bagi memastikan pematuhan terhadap Pekeliling Perkhidmatan sedia ada, sekali gus meningkatkan keberkesanan pelaksanaan UI di PUSAKA.
Sesi taklimat ini telah disampaikan oleh Pengarah Bahagian Pengurusan Integriti Agensi, Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Rasuah Malaysia, YBhg. Dato’ Nor Azmi Bin Karim.
Turut hadir pada sesi ini ialah Ketua Cawangan Penarafan dan Kajian, BPIA, Ibu Pejabat SPRM, YBrs. Penolong Pesuruhjaya Wan Ahmad Nidzam Bin Wan Omar ; Ketua Penolong Kanan Penguasa, Cawangan Libat Urus, BPIA, Ibu Pejabat SPRM, Mohamad Sufari Bin Abdullah; Penolong Pengurus Besar Pengurusan Risiko dan Integriti, Tuan Haji Nadzam Al-Rush Bin Datu Haji Putit, pihak pengurusan PUSAKA, anak-anak syarikat, pemegang taruh PUSAKA serta anggota-anggota PUSAKA.

Quick Link