Sarawak ID|Register
Polls
Announcements

News

SUMBANGAN WANG TUNAI DARIPADA PUSAKA DAN ANAK-ANAK SYARIKAT KEPADA PENDUDUK SEKITAR TANJUNG MANIS
Posted on : 25 Apr 2022
 

 

25 April 2022

TANJUNG MANIS: Majlis Penyerahan Sumbangan Wang Tunai berjumlah RM172,500.00 daripada PUSAKA dan anak-anak syarikatnya kepada penduduk sekitar Tanjung Manis telah diadakan pada hari ini bertempat di Masjid Kampung Belawai, Jerijeh dan Rajang.

Sumbangan sebanyak RM150.00 kepada 1,150 penerima tersebut membabitkan beberapa kampung dan rumah panjang sekitar Tanjung Manis. Antaranya ialah Kampung Belawai dengan 594 penerima, Kampung Rajang (268), Kampung Jerijeh (189), Kampung Stalon (65) Bukit Kinyau (26), Rh Day (5), Nanga Lepa (2) dan Kampung Sebayang (1).

Penyerahan sumbangan tersebut telah disempurnakan oleh Timbalan Menteri Perancangan Bandar, Pentadbiran Tanah dan Alam Sekitar Sarawak, Yang Berhormat Datu Haji Len Talif Salleh, yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) N41 Kuala Rajang.

Sumbangan ini adalah merupakan tanggungjawab sosial korporat (CSR) PUSAKA dan anak-anak syarikatnya kepada masyarakat disamping membantu golongan yang memerlukan.

Hadir sama ialah Penolong Pengurus Besar Kewangan dan Pelaburan PUSAKA, Encik Luqman AlHakim bin Abang Wahid dan Ketua Pegawai Operasi PUSAKA Capital, Encik Mohd. Nor Topek bin Julaihi.

 

Quick Link