Sarawak ID|Register
Polls
Announcements

News

PEJABAT PUSAKA BAHAGIAN SIBU TERIMA KUNJUNGAN LAWATAN PENANDA ARAS PELAKSANAAN EKSA DARIPADA AGENSI PEJABAT PERGIGIAN BAHAGIAN SIBU.
Posted on : 11 Oct 2023
 

11 OKTOBER 2023
Sibu: Seramai 18 orang terdiri daripada anggota Pejabat Pergigian Bahagian SIbu dan wakil-wakil daripada klinik pergigian sekitar SIbu yang diketuai oleh DR. Asmawati Binti Sharkawi telah berkunjung ke Pejabat PUSAKA Bahagian Sibu bagi sesi lawatan penanda aras pelaksanaan amalan EKSA di pejabat bertempat di Bilik Mesyuarat PUSAKA Sibu.
Program tersebut dimulakan dengan ucapan aluan oleh Pengurus Pejabat PUSAKA Bahagian SIbu, Puan Jessica Ayom dan kemudiaannya diteruskan dengan perkongsian ilmu berkenaan dengan pelaksanaan EKSA di Pejabat PUSAKA Bahagian SIbu.
EKSA merupakan satu program yang menggalakkan jabatan atau agensi sektor awam agar lebih kreatif dan inovatif dalam usaha mewujudkan persekitaran kerja yang sesuai dan mampu meningkatkan produktiviti serta kualiti penyampaian perkhidmatan.
Antara aktiviti menarik yang turut diadakan semasa lawatan tersebut adalah Kuiz EKSA oleh Jawatankuasa EKSA Sibu dan lawatan lapangan dari Zon Akasia ke Zon Bamboo.
Lawatan tersebut diakhiri dengan sesi penyampaian cenderamata dan fotografi dan disusuli dengan jamuan.

Quick Link